top of page

Trio Route Soleil

Zondagmiddag 26 februari 2023

Aanvang 15:00

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14, Amsterdam

Toegang gratis (donaties welkom!), borrel na afloop

trio route soleil mix.jpg

Op zondagmiddag 26 februari klinkt de mooiste muziek uit het chansonrepertoire met Trio Route Soleil in de Willem de Zwijgerkerk. Violist Ian de Jong (Sportstraat), tevens medeorganisator van de buurtconcertenserie, verheugt zich om met zijn collegamusici zangeres Maaike Kitslaar en pianist/accordeonist Jaap Somsen op te mogen treden voor de buurt. 

Muziek in mediterrane sferen, dat is wat Route Soleil brengt. Met de prachtige klanken van Frans- en Spaanstalige liederen laat het ensemble de temperatuur op aangename wijze stijgen. Het duo neemt u in haar programma mee naar de heuvels van Ferrat, het Brussel van Brel en langs de melancholieke wandelpaden van chanteuse Barbara. Hun poëtische teksten klinken zo nu en dan ook in een Nederlandse vertaling van Maaike. Naast chansons brengt het duo ook tango’s en Zuid-Amerikaanse ballades ten gehore.

Maaike Kitslaar studeerde klassieke zang aan het conservatorium van Amsterdam.  Na een carrière als solist en koorzangeres in de klassieke muziek stond zij met diverse eigen muziektheater programma’s op festivals in binnen- en buitenland. Jaap Somsen studeerde jazz aan het conservatorium van Utrecht, en is een graag geziene gast op alle soorten podia en gelegenheden door heel Nederland . Als duo stonden zij in 2022 in de finale van het befaamde Concours de la Chanson van Alliance Française. Hun samenwerking met Ian de Jong onstond tijdens de eerste coronalockdown op Koningsdag 2020, toen het ensemble voor het eerst optrad voor een livestream van Studio 150 in Amsterdam.

Dit concert is gratis toegankelijk (hoewel een cash/digitale donatie altijd mag!), duurt ongeveer een uur zonder pauze en wordt gevolgd door een borrel, waarbij muziekliefhebbers de musici en elkaar beter kunnen leren kennen. Hoewel het een buurtconcert is, zijn muziekliefhebbers van buiten de Marathon- en Bertelmanpleinbuurt natuurlijk ook van harte welkom! Reserveren (niet verplicht) kan via de oranje knop boven of door te mailen naar info@buurtconcert.nl. De musici verheugen zich op uw komst!

Musici:

Maaike Kitslaar, zang

Jaap Somsen, accordeon

Ian de Jong, viool

bottom of page