top of page
marathonbuurt kaart.JPG

Over ons

De buurtconcerten werden aanvankelijk georganiseerd vanuit het buurtbudget van de gemeente Amsterdam. De eerste gesprekken binnen de procesgroep begonnen al in de zomer van 2020, met de resulterende projecten gericht op zowel de vergroening en opknappen van de buurt als op ontmoeting en cultuur. Ons bewonersinitiatief heeft als doel het verder verbinden van de buurt door middel van een waardering voor de muzikale talenten die in onze buurt aanwezig zijn. Ook vinden wij het mooi om onze uitmuntende musici thuis in het zonnetje te mogen zetten.

De buurtconcerten zijn toegankelijk opgezet, duren ongeveer een uur zonder pauze en worden gevolgd door een borrel waarbij musici en muziekliefhebbers elkaar kunnen leren kennen. De stijlen zijn uiteenlopend, van klassiek tot pop en wereldmuziek. De meeste concerten worden gehost door de Willem de Zwijgerkerk, daarnaast vindt een aantal 'lichte muziek' concerten plaats in een lokaal café. Er wordt nooit entree geheven maar donaties mogen altijd.​ Hoewel de concerten voor de buurt worden georganiseerd, is iedereen natuurlijk welkom!

Wij zijn dankbaar voor de fijne samenwerking met alle medewerkers van de gemeente Amsterdam en Stichting !Woon die ons hebben begeleid tijdens dit uitdagende proces. We zijn ook ontzettend blij om samen te mogen werken met de Willem de Zwijgerkerk, die zich opstelt als cultureel ontmoetingspunt in de buurt.  Wij verheugen ons erop om u binnenkort bij een concert te mogen treffen!

Het team

Ian de Jong, Sportstraat

Els Snel, Marathonweg

Takis Grammatikopoulos, Willaertstraat

 

bottom of page