top of page

Trio Galantes

Vrijdagavond 20 oktober 2023

Aanvang 20:00

Het Amsterdams Lyceum

Valeriusplein 15, Amsterdam

Toegang gratis (donaties welkom!)

Gratis borrel na afloop

294882249_470692318394002_8823324756587258483_n.jpg

Op vrijdagavond 20 oktober klinken de betoverende harmonieën van Trio Galantes in de prachtige aula van het Amsterdams Lyceum. Dit ensemble, bestaande uit Alvaro Pinto Lyon (Chili), Humberto Albores Martinez (Mexico) en Augusto Valença (Brazilië), heeft als inspiratiebron de grote Latijns-Amerikaanse trio's uit de jaren '30, '40 en '50, het gouden tijdperk van het Spaanstalige romantische lied. (Dit concert is verplaatst naar het Amsterdams Lyceum wegens een planningsconflict met de Willem de Zwijgerkerk). 

Legendarische trio's als Los Panchos, Los 3 Aces en Los 3 Caballeros schiepen een monumentaal oeuvre aan liedjes en uitvoeringsstijl dat de Latin-muziek tot op heden beïnvloedt. De nummers die zij creëerden zijn prachtige voorbeelden van hoe de Latin muziek evolueerde, geworteld in zowel de volksmuziek als klassiek en jazz. Trio Galantes wil deze traditie eren door onderzoek te doen naar de speelstijl van de grote trio's en deze getrouw te reproduceren.

Trio Galantes bestaat uit drie klassiek geschoolde, Zuid-Amerikaanse musici. Hun ervaring met zowel klassiek als populair repertoire maakt hun meeslepende close-harmony en virtuoze gitaarspel mogelijk. De meeste nummers uit hun repertoire, waaronder bolero's, tango's, huapango's en guaracha's, zijn klassiekers uit het Latin Songbook, vol ritmische drive, harmonische innovatie en melodieuze, sensuele zang.

Dit concert is gratis toegankelijk (hoewel een cash/digitale donatie altijd mag!), duurt ongeveer een uur zonder pauze en wordt gevolgd door een borrel, waarbij muziekliefhebbers de musici en elkaar beter kunnen leren kennen. Hoewel het een buurtconcert is, zijn muziekliefhebbers van buiten de Marathon- en Bertelmanpleinbuurt natuurlijk ook van harte welkom! Reserveren (niet verplicht) kan via de oranje knop boven of door te mailen naar info@buurtconcert.nl. Wij verheugen ons op uw komst!

Dit concert is mogelijk dankzij een bijdrage van het Fonds voor Zuid.

Musici:

Augusto Valença, zang

Alvaro Pinto Lyon, zang/gitaar

Humberto Albores Martinez, zang/gitaar

FVZ_logo_groen_op_wit_RGB_72dpi_web.jpg
bottom of page