top of page

Trio Escapada met Omar Mollo

Vrijdagavond 2 juni 2023

Aanvang 20:00

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14, Amsterdam

Toegang gratis (donaties welkom!), borrel na afloop

Trio Escapada Omar Mollo Middelgroot foto Wout Nooitgedagt en Eric van Nieuwland_edited.jp

Op vrijdagavond 2 juni klinken de baanbrekende klanken van Trio Escapada in de Willem de Zwijgerkerk. Geworteld in de Argentijnse tango en de klassieke muziek, beweegt dit pianotrio zich virtuoos langs de grenzen van diverse internationale muziekstijlen. Nederlandse violiste Emma Breedveld, Hongaarse cellist Bence Huszar en Nederlandse pianist Sebastiaan van Delft treden deze avond op met Argentijnse tangolegende Omar Mollo (zang/gitaar), die meerdere liedjes zingt op het trio's eerste album 'Escapada'. 

Drie muzikanten bundelen hun talenten in dit gloedvolle ensemble. Trio Escapada speelt tango, wereldmuziek en nieuwe muziek, improviseert en componeert. Breedveld, Huszar en Van Delft hebben hun sporen verdiend in de klassieke muziek en tango: ze spelen en speelden onder meer bij Carel Kraayenhof, het Ives Ensemble, het Floreal Strijkkwartet en Lunatree. Actief door heel Nederland, het trio is o.a. te gast geweest bij Podium Witteman en het Dutch International Tangoweek. Met hun originele en persoonlijke repertoire én met een avontuurlijke performance onderscheidt Trio Escapada zich in het Nederlandse muziekleven. De musici zijn ware meesters op hun instrument en zetten met hun dynamische en gepassioneerde spel elke zaal in vuur en vlam. 

Deze avond klinkt er een programma met de Argentijnse zanger Omar Mollo, dat inspiratie haalt uit de diverse achtergronden van deze musici. Zo komen ze samen tot een feestelijke mix van stijlen. Tango's van Piazzolla, Iraanse volksmelodien, swingende improvisaties op de muziek van Bach en eigen melodieuze composities vormen samen een songbook, waarin de songs met elkaar verbonden worden door meeslepende ritmiek, verrassende improvisaties, poëtische gelaagdheid en vooral: speelplezier.

Dit concert is gratis toegankelijk (hoewel een cash/digitale donatie altijd mag!), duurt ongeveer een uur zonder pauze en wordt gevolgd door een borrel, waarbij muziekliefhebbers de musici en elkaar beter kunnen leren kennen. Hoewel het een buurtconcert is, zijn muziekliefhebbers van buiten de Marathon- en Bertelmanpleinbuurt natuurlijk ook van harte welkom! Reserveren (niet verplicht) kan via de oranje knop boven of door te mailen naar info@buurtconcert.nl. De musici verheugen zich op uw komst!

Musici:

Emma Breedveld, viool

Bence Huszar, cellor

Sebastiaan van Delft, piano

Omar Mollo, zang/gitaar

www.trioescapada.com

bottom of page