top of page
Er zijn op dit moment geen geplande evenementen

Trio 258

Met Ian de Jong (altviool)

Zaterdag 26 februari 2022

Aanvang 20.00

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14, Amsterdam

Toegang gratis (cash donaties welkom!)

Borrel na afloop

trio 258.jpg

Op 26 februari 2022 presenteren buurtbewoners Eduardo Paredes (viool) en Lestari Scholtes (piano) graag hun eigen pianotrio in de Willem de Zwijgerkerk. Dit stel, woonachtig in de Turnerstraat, vormt samen met cellist Leonard Besseling (bekend van het eerste buurtconcert in september 2021) Trio 258.

Het pianotrio ontstond in 2015 in een sfeervolle repetitieruimte aan de Keizersgracht 258 te Amsterdam. Geïnspireerd door hun gedeelde passie voor kamermuziek, zijn de leden van TRIO 258 voortdurend samen op zoek naar een zo krachtig mogelijke verbinding met de muziek én met hun publiek. In dit onderzoek schuwen zij het persoonlijke niet; verkennen zij vanuit grenzen van intimiteit en kwetsbaarheid hun liefde voor het repertoire. Het trio is op zoek naar een eigen geluid, geïnspireerd op een meer romantisch klankideaal van weleer. Daarbij focust TRIO 258 zich met name op de romantiek (1810-1915), een periode waarbij, zeker in vergelijking met de barok en het classicisme, de authentieke uitvoeringspraktijk nog minder vaak wordt uitgelicht. TRIO 258 laat zich door deze overlevering inspireren: beleving, eigenheid en de zoektocht naar vrijheid in de muziek op de meest grenzeloze manier staan centraal.

Deze avond brengt het ensemble u een programma bestaande uit Duitse muziek uit de klassieke en romantische periodes. Het concert vangt aan met het eerste pianotrio van Johannes Brahms in B majeur, daarna speelt het ensemble samen met Sportstraat-bewoner en buurtconcert-organisator Ian de Jong (altviool) het eerste pianokwartet van Wolfgang Amadeus Mozart in G mineur. Het concert duurt een uur zonder pauze, is gratis toegankelijk (hoewel cash donaties welkom zijn!) en wordt gevolgd door een borrel. Het ensemble verheugt zich op uw komst!

Reserveren kan via de oranje knop boven, door te mailen naar info@buurtconcert.nl of door Ian de Jong te bellen op 06 3071 9315. Het is ook mogelijk om zonder reservering het concert te bezoeken.

Musici:

Lestari Scholtes, piano

Eduardo Paredes, vIool

Leonard Besseling, cello

Ian de Jong, altviool

bottom of page