Tombaz - Istanbul jaren 30

Zaterdag 18 december 2021

Aanvang 20.00

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14, Amsterdam

Toegang gratis (cash donaties welkom), borrel na afloop

Reserveringen: info@buurtconcert.nl

TOMBAZ.JPG

Tombaz neemt u mee naar het Istanbul van de jaren dertig. U luistert naar romantische liederen, cabareteske canto's en stukjes operette, verwoven met gedichten, sketches en dans. Tombaz blaast nieuw leven in deze oude, soms vergeten muziek. De liederen worden gezongen in de oorspronkelijke talen van de metropool Istanbul rond het begin van de 20e eeuw: Turks, Grieks, Armeens en Ladino.

Tombaz draagt ontroerende verhalen voor. Ze zingen vrolijke liedjes over vrouwen die sterke drank drinken en operette-arias over ruziënde stelletjes en nietsnutten. Deze voorstelling vol verrassende momenten, humor en antieke kostuums waant u zich in een ouderwets muzikaal cabaret. Tombaz speelt eigen arrangementen en bestaat uit zes muzikanten. Pianist Takis Grammatikopolous woont in de Bertelmanpleinbuurt en verheugt zich erop om zijn eigen ensemble aan zijn buurt te mogen presenteren!

Gebruik de oranje knop boven om te reserveren of stuur een mail naar Ian de Jong, info@buurtconcert.nl (i.v.m. coronamaatregelen kunnen plaatsen beperkt zijn!)

Musici:

Meral Ari, zangl
Emirhan Tuga, clarinet
Stijn Schmeddes, viool
Gabriel Barbalau, contrabas
Takis Grammatikopolous, piano
Alper Kekeç, slagwerk