top of page

Tombaz

Vrijdag 7 oktober 2022

Aanvang 20.00

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14, Amsterdam

Toegang gratis (cash donaties welkom!)

Borrel na afloop

TOMBAZ.JPG

Op vrijdag 7 oktober presenteert Willaertstraat-bewoner Takis Grammatikopoulos (piano) graag zijn eigen ensemble Tombaz. Dit ensemble neemt u mee naar het Istanboel van de jaren dertig: u luistert naar romantische liederen, cabareteske canto's en stukjes operette, verweven met gedichten, sketches en dans. Tombaz blaast nieuw leven in deze oude, soms vergeten muziek. De liederen worden gezongen in de talen van de metropool Istanboel rond het begin van de 20e eeuw: Turks, Grieks, Armeens en Ladino.

Tombaz draagt ontroerende verhalen voor. Ze zingen vrolijke liedjes over vrouwen die sterke drank drinken en operette-arias over ruziënde stelletjes en nietsnutten. Deze voorstelling vol met verrassende momenten, humor en antieke kostuums waant u zich in een ouderwets muzikaal cabaret. Tombaz speelt eigen arrangementen en bestaat uit zes muzikanten. Bij dit concert wordt de Willem de Zwijgerkerk omgebouwd tot een heus muziekcafé, met drankjes en hapjes aan tafel.

Het concert duurt een uur zonder pauze, is gratis toegankelijk (hoewel cash donaties welkom zijn) en wordt gevolgd door een borrel. Iedereen is welkom, ook van buiten de buurt. Reserveren kan via de oranje knop boven, door te mailen naar info@buurtconcert.nl of door Ian de Jong te bellen op 06 3071 9315. Het is ook mogelijk om zonder reservering het concert te bezoeken. Het ensemble verheugt zich op uw komst!

Musici:

Meral Ari, zang
Emirhan Tuga, klarinet
Stijn Schmeddes, viool
Gabriel Barbalau, contrabas
Takis Grammatikopolous, piano
Alper Kekeç, slagwerk

bottom of page