top of page

Sweeter than Roses

Zaterdagavond 20 mei 2023

Aanvang 20:00

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14, Amsterdam

Toegang gratis (donaties welkom!), borrel na afloop

combine_images-2.jpg

Op zaterdagavond 20 mei klinkt de mooiste muziek uit de Engelse en Italiaanse Barok in de Willem de Zwijgerkerk. Griekse Sopraan Olga Grammatikopoulou (voormalig bewoonster Willaertstraat), die al eerder te horen was bij het feestconcert van december 2022, verheugt zich om met haar collega's Héloïse Godefroid (zang, cello) en Sevastianos Motorinos (klavecimbel) op te mogen treden voor de buurt. 

Deze musici leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan de HKU Conservatorium van Utrecht. Zij delen een passie voor de oude muziek en hebben een gelijk gevoel voor het interpreteren van dit prachtige genre. Sopraan Olga Grammatikopoulou studeerde oude muziek aan het conservatorium van Athene. Behalve haar huidige studie in Utrecht volgt zij een traineeship bij het Nederlands Kamerkoor. De Franse celliste/mezzosopraan Héloïse Godefroid studeerde cello aan het Conservatoire Régional in Parijs. Momenteel volgt zij gelijktijdig de opleidingen zang en barokcello aan de HKU. Griekse klavecimbelist Sevastianos Motorinos studeerde af met een diploma klavecimbel van het Ionian University in 2020 en haalde in 2022 zijn masters in klavecimbel aan de HKU, Tegenwoordig is hij actief in diverse oude muziekensembles op zowel klavecimbel als fortepiano.

Deze avond reist het ensemble met u af naar het Italië en Engeland van de 17e eeuw. Bij de liederen die zij ter gehore brengen treffen zij prachtige landschappen en gepassioneerde liefdes, maar ook intense woede en ondraagbaar verdriet. Het programma is vernoemd naar een lied van Henry Purcell, dat perfect de lading van deze muzikale reis dekt:

'Sweeter than roses, or cool evening breeze

On a warm flowery shore, was the dear kiss,

First trembling made me freeze,

Then shot like fire all o’er.

What magic has victorious love!

For all I touch or see since that dear kiss,

I hourly prove, all is love to me.'

Dit concert is gratis toegankelijk (hoewel een cash/digitale donatie altijd mag!), duurt ongeveer een uur zonder pauze en wordt gevolgd door een borrel, waarbij muziekliefhebbers de musici en elkaar beter kunnen leren kennen. Hoewel het een buurtconcert is, zijn muziekliefhebbers van buiten de Marathon- en Bertelmanpleinbuurt natuurlijk ook van harte welkom! Reserveren (niet verplicht) kan via de oranje knop boven of door te mailen naar info@buurtconcert.nl. De musici verheugen zich op uw komst!

Musici:

Olga Grammatikopoulou, zang

Héloïse Godefroi, cello, zang

Sevastianos Motorinos, klavecimbel

bottom of page