top of page

Lestari Scholtes

Zaterdaggavond 2 december 2023

Aanvang 20:00

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14, Amsterdam

Toegang gratis (donaties welkom!)

Gratis borrel na afloop

Lestari Scholtes2 (Ronald Knapp) 2.jpg

Op zaterdagavond 2 december klinkt de mooiste muziek van Frederic Chopin in de Willem de Zwijgerkerk. Pianiste Lestari Scholtes, al bekend van haar buurtconcert met TRIO 258 in februari 2022, brengt een intiem programma met verfijnde walsen, nocturnes en mazurka’s van deze meesterlijke componist. Chopins tijdloze composities worden gekenmerkt door delicate melodieën en virtuoze techniek, die de luisteraar meeneemt op een muzikale reis vol expressieve nuance en rijke harmonie.

 

Lestari begon op zevenjarige leeftijd met pianoles. Zij studeerde vanaf haar elfde bij Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium (jong talentklas) en sloot zowel haar bachelor- als masterexamen af bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Lestari heeft gesoleerd met orkesten als het Israel Symphony Orchestra, Sinfonia Rotterdam, het Residentie Orkest en het Brabants Orkest. In kamermuziekverband trad zij op met onder andere Rosanne Philippens, Daniel Rowland, leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, het New European Ensemble en haar pianotrio, TRIO 258. Haar eigen Pianoduo Scholtes & Janssens wordt erkend als een van de meest vooraanstaande pianoduo’s van hun generatie. Deze avond brengt Lestari een programma met diverse meesterwerken van Chopin, waaronder de betoverende Fantaisie-Impromptu en de sprankelende ‘Minutenwals’. Daarnaast behoort een uitstapje naar componisten als Debussy en Einaudi ook nog tot de mogelijkheden.

Dit concert is gratis toegankelijk (hoewel een cash/digitale donatie altijd mag!), duurt een uur zonder pauze en wordt gevolgd door een borrel, waarbij muziekliefhebbers de musici en elkaar beter kunnen leren kennen. Hoewel het een buurtconcert is, zijn muziekliefhebbers van buiten de Marathon- en Bertelmanpleinbuurt natuurlijk ook van harte welkom! Reserveren (niet verplicht) kan via de oranje knop boven of door te mailen naar info@buurtconcert.nl. Wij verheugen ons op uw komst!

Musici:

Lestari Scholtes, piano

bottom of page