top of page

Hydra Quartet

Vrijdagavond 31 maart 2023

Aanvang 20:00

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14, Amsterdam

Toegang gratis (donaties welkom!), borrel na afloop

hydra profiel 2.jpg

Op vrijdagavond 31 maart klinkt hoog-romantische muziek in de Willem de Zwijgerkerk. Violist Eduardo Paredes Crespo (Turnerstraat), die al meerdere keren te zien is geweest tijdens de buurtconcerten, verheugt zich om met zijn eigen Hydra Quartet op te mogen treden voor de buurt. 

Het strijkkwartet Hydra laat zich inspireren door de warme klanken van 'The Golden Age of Hollywood' uit de jaren 30 en 40 van de afgelopen eeuw. In die tijd richtten de voornaamste studiomusici uit Los Angeles het Hollywood String Quartet op. De ene week speelden zij bij opnamessies voor Gone with the Wind of voor Frank Sinatra, de andere week reisden zij de wereld over om met hun befaamde gouden klank de werken van o.a. Beethoven, Brahms en Tchaikovsky te vertolken voor enthousiast publiek. Het Hydra Quartet tracht een liefdevolle ode te brengen aan deze unieke periode uit de muziek, waarbij de Romantiek van de 19e eeuw en de opbloeiende moderniteit en technologie van de vroege 20e eeuw elkaar op fascinerende wijze beïnvloeden.

Het Hydra String Quartet staat bekend om haar warme toon, meeslepende uitvoeringen en interessante concerttoelichtingen, vaak met een vleugje humor. Opgericht tijdens de coronapandemie, is het kwartet inmiddels een veelgevraagd ensemble in binnen- en buitenland.  Deze avond spelen zij een romantisch programma rondom het geliefde Rosamunde-kwartet van Franz Schubert. Gaandeweg reizen ze door de eeuwen heen en interpreteren ze de swingende muziek van zanglegende Frank Sinatra. Zij sluiten af met de flitsende Italian Serenade (1887) van de Oostenrijkse componist Hugo Wolf. 

Dit concert is gratis toegankelijk (hoewel een cash/digitale donatie altijd mag!), duurt ongeveer een uur zonder pauze en wordt gevolgd door een borrel, waarbij muziekliefhebbers de musici en elkaar beter kunnen leren kennen. Hoewel het een buurtconcert is, zijn muziekliefhebbers van buiten de Marathon- en Bertelmanpleinbuurt natuurlijk ook van harte welkom! Reserveren (niet verplicht) kan via de oranje knop boven of door te mailen naar info@buurtconcert.nl. De musici verheugen zich op uw komst!

Musici:

Eduardo Paredes Crespo, viool

Ephraim Feves, viool

Mark Mulder, altviool

Giorgos Kotsiolis, cello

bottom of page