top of page

Buurtfeestconcert!

Zaterdag 10 december 2022

Aanvang 20.00

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14, Amsterdam

Toegang gratis (cash donaties welkom), borrel na afloop

willem de zwijgerkerk.jpg

Op zaterdag 10 december is het feest in de Willem de Zwijgerkerk. Behalve dat de feestdagen naderen is dit ook nog het tiende buurtconcert in onze serie! Dit trotse moment vieren wij graag met een muzikale potpourri, met geweldige professionele musici uit de buurt die optreden in diverse stijlen en samenstellingen.

Met een strijkkwartet als huisband klinkt deze avond alles van barok tot tango en pop. Violisten Jeannine Caland en Eduardo Paredes Crespo (Turnerstraat) en Ian de Jong (Sportstraat) zijn al meerdere keren te horen geweest bij de buurtconcerten van o.a. New Phoenix Ensemble, Trio 258 en Duo C&C. Zij zullen zowel Antonio Vivaldi's Winter uit de Vierjaargetijden uitvoeren als Astor Piazzolla's tangomeesterwerk Invierno Porteño (Winter in Buenos Aires). Bij dit concert wordt het ensemble aangevuld door de in Amsterdam-opgeleide cellist Giorgos Kotsiolis, die vast samenmusiceert met Eduardo in hun ensemble het Hydra Quartet.

Zangeres/gitariste Mirjam Simons (Hygiëaplein), zal meerdere pop- en jazzliedjes in het teken van de winter en Kerstmis aan u voordragen. Mirjam was al eerder te horen bij het allereerste buurtconcert 'Een Muzikale Potpourri' in september 2021, en sindsdien op verschillende culturele evenementen in de Willem de Zwijgerkerk. Deze avond zal zij samen met het strijkkwartet worden begeleid door Takis Grammatikopoulos (Willaertstraat). Deze veelzijdige toetsenist was afgelopen oktober te horen met zijn ensemble Tombaz, dat toen een opwekkende, cabarateske ode aan het Istanboel van de jaren 1930 bracht.

Tenslotte zullen er fragmenten klinken uit Georg Friedrich Händels geliefde Messiah. De Atheense klassieke sopraan Olga Grammatikopoulou, tevens nicht van Takis Grammatikopoulou, woonde bij aanvang van haar masteropleiding aan het Conservatorium van Utrecht enkele maanden bij haar oom in de Willaertstraat. Zij is ontzettend verheugd om voor haar allereerste Nederlandse buurtgenoten op te mogen treden. Olga is tegenwoordig actief als solozangeres binnen Nederland, o.a. als onderdeel van NKK NXT, het opleidingstraject van het Nederlands Kamerkoor. Bij deze aria's van Händel zal zij begeleid worden door het strijkkwartet samen met Takis op spinet.

Het concert is gratis toegankelijk (hoewel een cash/digitale donatie altijd mag!), duurt ongeveer een uur zonder pauze en wordt gevolgd door een borrel, waarbij muziekliefhebbers de musici en elkaar beter kunnen leren kennen. Hoewel het een buurtconcert is, zijn muziekliefhebbers van buiten de Marathon- en Bertelmanpleinbuurt natuurlijk ook van harte welkom! Reserveren (niet verplicht) kan via de oranje knop boven of door te mailen naar info@buurtconcert.nl. De musici verheugen zich op uw komst!

Ian de Jong_edited.jpg
Eduardo Paredes
Jeannine Caland_edited.png
giorgos.jpg
Mirjam Simons.JPG
Olga.jpg
Takis Gr.JPG

Musici:

Mirjam Simons, zang

Olga Grammatikopoulou, zang

Ian de Jong, viool en altviool

Eduardo Paredes Crespo, viool

Jeannine Caland, viool

Giorgos Kotsiolis, cello

Takis Grammatikopoulos, piano en spinet

bottom of page