top of page

Ensemble Corona

Zaterdag 19 maart 2022

Aanvang 20.00

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14, Amsterdam

Toegang gratis (cash donaties welkom!)

Borrel na afloop

ensemble corona foto_edited.jpg

Op zaterdag 19 maart presenteert Olympiaplein-bewoonster Margo Fontijne (viola da gamba) graag haar eigen Ensemble Corona, met muziek uit de renaissance. Samen met haar collega-musici Valeria Mignaco (sopraan), Heleen Gerretsen (blokfluit, cornetto, teksten) en Elly van Munster (plectrumluit, renaissanceluit) vertolken zij al sinds 2001 de mooiste muziek uit deze periode op authentieke instrumenten in een historisch-geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Om context te geven aan de muziek worden de stukken vaak afgewisseld met een korte tekst uit dezelfde tijd.

Deze avond brengt het ensemble u hun programma 'Louter Lievelingen', een verzameling van hun favoriete stukken van de afgelopen 20 jaar. Over het programma vertelt het ensemble: 'Nu Ensemble Corona het twintigjarig jubileum viert willen we ook graag eens stilstaan bij de schatten die we in de loop der jaren hebben verzameld. Tijdens repetities en in de aanloop naar concerten vragen we het wel eens aan elkaar: wat is eigenlijk jouw lievelingsstuk, waar verheug jij je het meest op, wie is jouw dierbaarste componist, je lekkerste maat? "Louter Lievelingen" is een bloemlezing van stukken waar we altijd warm voor lopen – wij èn ons publiek! Geen historisch of muzikaal thema, de rode draad is: in het hart geraakt!' Voor meer informatie over het ensemble kunt u terecht op hun website.
 

Het concert duurt een uur zonder pauze, is gratis toegankelijk (hoewel cash donaties welkom zijn) en wordt gevolgd door een borrel. Het ensemble verheugt zich op uw komst! Iedereen is welkom, ook van buiten de buurt. Reserveren kan via de oranje knop boven, door te mailen naar info@buurtconcert.nl of door Ian de Jong te bellen op 06 3071 9315. Het is ook mogelijk om zonder reservering het concert te bezoeken.

Musici:

Valeria Mignaco, sopraan

Heleen Gerretsen, blokfluit

Margo Fontijne, viola da gamba

Elly van Munster, luit

bottom of page