top of page

Duo C&C

Zaterdag 12 november 2022

Aanvang 20.00

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14, Amsterdam

Toegang gratis (donaties welkom)

Borrel na afloop

JeannineCaland.jpg
foto_lodewijk.jpg

Bij het negende buurtconcert presenteert violiste Jeannine Caland (Turnerstraat) graag haar duo met pianist Lodewijk Crommelin. Jeannine was al eerder te zien in september 2021 bij het allereerste buurtconcert ‘Een Muzikale Potpourri’. Zij is verheugd om op zaterdag 12 november haar lievelingsstukken uit het rijke piano-vioolrepertoire aan u voor te mogen dragen. 

Jeannine studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Tel Aviv, met masterclasses van o.a. Herman Krebbers en Zakhar Bron. Als orkestmusicus is zij momenteel concertmeester van Con Brio en heeft zij gespeeld onder leiding van Reinbert de Leeuw, Itzhak Perlman, Zubin Mehta en Gustavo Dudamel. Op jonge leeftijd won zij de Donemusprijs voor hedendaagse muziek bij het Princes Christina Concours. Naast haar vioolspel is Jeannine ook dirigent van diverse koren in Nederland. Sinds kort is zij cantor van de Willem de Zwijgerkerk.


De veelzijdige pianist Lodweijk Crommelin studeerde piano aan de conservatoria van Den Haag en The University of Houston en studeerde muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hij volgde masterclasses bij onder meer Lazar Berman, György Sándor, Arnaldo Cohen, Ivan Moravec en Charles Rosen. Als zowel solist als kamermusicus heeft hij opgetreden door heel Europa, in de Verenigde Staten en in China. In eigen land speelde hij in o.a. het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, De Doelen en Muziekcentrum Frits Philips.


Bij dit concert zal muziek uit verschillende landen en eeuwen ten gehore worden gebracht. Het concert opent met de elegante eerste vioolsonate van Beethoven, een pareltje uit de laat-klassieke periode. Daarop volgt muziek uit de 20e eeuw, met preludes van Sjostakovisj, de prachtige impressionistische vioolsonate van Claude Debussy en liedjes van George Gershwin, gearrangeerd door vioolgrootmeester Jascha Heifetz.

Het concert duurt een uur zonder pauze, is gratis toegankelijk (hoewel cash/digitale donaties welkom zijn!) en wordt gevolgd door een borrel. Reserveren kan via de oranje knop boven of door te mailen naar info@buurtconcert.nl. Het duo verheugt zich op uw komst!

Musici:

Jeannine Caland, viool

Lodewijk Crommelin, piano

bottom of page