top of page

De Boom

Ensemble De Blauwe Lijster

Zondag 12 juni 2022

Aanvang 20.00

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14, Amsterdam

Toegang gratis (cash donaties welkom!)

Borrel na afloop

de boom shot.jpg

Op zondag 12 juni presenteert Stadionweg-bewoonster Ayumi Matsuda (blokfluit) graag haar eigen Ensemble De Blauwe Lijster met hun muzikale verhaal De Boom. Samen met haar collega-musici Yvonne Rietbergen (blokfluit/verteller) en Oene van Geel (altviool/slagwerk) vertellen zij een muzikaal verhaal voor jong en oud.

De naam De Blauwe Lijster verwijst naar de eeuwenoude associatie van fluit met vogelzang. Vogels worden van oudsher gezien als boodschappers, soms zelfs vanuit een andere wereld. Ze geven verhalen door. Dat is wat De Blauwe Lijster ook wil doen, door oude en nieuwe verhalen te verklanken en te vertellen. Het Ensemble ervaart dat muziek en verhalen mensen plezier geven, en de creativiteit laten stromen: 'Ze kunnen emoties vertolken, de verbeeldingskracht aanzwengelen, ze kunnen ons inspireren, in beweging zetten. Ze verbinden ons met elkaar en met de vele generaties voor ons.' Het ensemble richt zich op authenticiteit, ambacht, creativiteit en vakmanschap. Ze hopen met hun muziek de luisteraar te bezorgen met schoonheid en inspiratie.

Deze avond voert het Ensemble hun muzikaal verhaal De Boom uit. Aldus het ensemble, 'Een rondreizende vreemdeling geeft een bijzonder geschenk aan een groep dorpelingen. Het is een zaadje van een kostbare, zeldzame boom. Na de aanvankelijke blijdschap, blijkt dat het geschenk meer teweeg brengt dan iemand ooit had kunnen bedenken. Het noodlot dreigt, maar is het nog te stoppen? Een verhaal over het maken van keuzes en de gevolgen daarvan.' Deze voorstelling bestaat uit wisselende klankkleuren en stijlen: altviool, blokfluit, percussie en zang, met zowel bestaande muziek als improvisatie.
 

Het concert duurt een uur zonder pauze, is gratis toegankelijk (hoewel cash donaties welkom zijn) en wordt gevolgd door een borrel. Iedereen is welkom, ook van buiten de buurt. Reserveren kan via de oranje knop boven, door te mailen naar info@buurtconcert.nl of door Ian de Jong te bellen op 06 3071 9315. Het is ook mogelijk om zonder reservering het concert te bezoeken. Het ensemble verheugt zich op uw komst!

Musici:

Yvonne Rietbergen (verteller/blokfluiten)

Ayumi Matsuda (blokfluiten)

Oene van Geel (altviool/slagwerk)

bottom of page