top of page

New Phoenix Ensemble

(concert uitverkocht, maar hoogstwaarschijnlijk kunnen we bezoekers zonder reservering ook een plek geven!)

Zaterdag 23 oktober 2021

Aanvang 20.00

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14, Amsterdam

Toegang gratis (cash donaties welkom), borrel na afloop

phoenix foto_edited.jpg

Buurtbewoner Ian de Jong (Sportstraat) presenteert graag zijn eigen groep New Phoenix Ensemble op 23 oktober in de Willem de Zwijgerkerk. Letizia Maulà (klarinet), Ian de Jong (viool) en Sylvia Cempini (cello) zijn alle drie afgestudeerd met een Master of Music aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam, en zijn respectievelijk afkomstig uit Italië, de V.S. en Duitsland.

De naam Phoenix is enerzijds ontleend aan de stad Rotterdam, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest maar nu is herbouwd tot een mooie, dynamische, creatieve stad, en anderzijds aan het ensembles doel om ook werken van onbekende en vergeten componisten in hun repertoire te integreren en daarmee deze muziek te doen herleven. Het Ensemble treedt regelmatig op door heel Europa en heeft ook meerdere keren gespeeld op Nederlandse radio- en  televisieprogramma's. Wat begon als een trio in 2018 is uitgegroeid tot een collectief van internationale musici met veelzijdige programma's in wisselende formaties.

Deze avond zal het ensemble u stukken brengen van o.a. Bach (Goldbergvariaties), Mozart en de Franse componist Nicolas Bacri. Het concert duurt een uur zonder pauze, is gratis toegankelijk (hoewel cash donaties welkom zijn!) en wordt gevolgd door een borrel. Reserveren kan via de oranje knop boven of door te mailen naar info@buurtconcert.nl. In verband met corona is de capaciteit beperkt. Het ensemble verheugt zich op uw komst!

Wegens een blessure wordt Sylvia Cempini deze avond vervangen door Aleksandra Kaspera.

Musici:

Letizia Maulà, klarinet

Ian de Jong, viool/altviool

Aleksandra Kaspera, cello

bottom of page